Thursday 20 October 2011

Més joc que gols (2-0)

El Barça ha vençut el Viktoria Plzen a la Champions per un ajustat 2-0. L’equip ha estat molt superior en tot moment i ha tingut moltes ocasions, però ha hagut de picar pedra per trencar el mur visitant. Iniesta (min 10) i Villa (min 81) han decidit.
El primer triomf del Barça al Camp Nou a la Lliga de Campions ha estat més complicat del que s’esperava, a causa de la desconeixença del rival, el Victòria Plzen txec. El vigent campió d’Europa ha rendit a un bon to. S’ha avançat aviat i hauria pogut sentenciar abans de la mitja part si hagués tingut més encert i sort de cara porta. El seu control era total. No respiraria tranquil, però, fins al minut 81, quan Villa ha signat el 2-0 definitiu.
Iniesta superlatiuL’inici dels de Guardiola ha estat molt seriós, amb dues aproximacions abans del minut 2. El Barça es desfeia de la teranyina defensiva contrària amb parets a un ritme vertiginós. Un teva-meva entre Iniesta i Messi ha significat l’1-0, obra del manxec amb un majestuós canvi de peu previ a la rematada (min 10). Al marge del gol, l’actuació d’Iniesta al primer temps ha estat de traca i mocador, organitzant, desequlibrant, assistint i resolent.
Tot i la diana matinera, el Viktoria Plzen tancava amb un notable èxit la zona central de l’atac del Barça, eficaç en la recuperació. No hi era Puyol, però formava amb quatre defensors (Alves, Mascherano, Abidal i Adriano) per neutralitzar els extrems txecs.
Molt futbol, poca efectivitatEl partit ha estat un monòleg culer. Això sí, fregant la mitja hora, el Viktoria ha agafat confiança, s’ha tret una mica la timidesa de sobre i el matx s’ha obert lleugerament. Sobretot per la falta de punteria dels locals, que havien tingut bones opcions per ampliar l’avantatge, com un xut amb rosca de Villa (min 25) o un contracop que li ha salvat el porter Cech a Messi (min 27). Pedro i l’argentí n’han tingut un parell cadascú abans del descans. S’hi ha arribat amb una falta al pal de Messi. L’1-0 era un marcador extremadament curt pel joc desplegat pel Barça i pels seus mèrits ofensius.
Omnipresent Messi
L’equip ha sortit a la represa disposat a acabar la feina sense ensurts. La sensació de perill als dominis de Cech seguia creixent. Al minut 59, Messi ha fet aixecar els 74.000 aficionats amb una acció descomunal culminada amb el seu segon tret al pal de la nit. Se li resistiria el gol al ‘10’. I no per manca d’insistència. Intervenia en pràcticament totes les jugades atacants.
Villa ho tancaAvançava el partit i la incertesa del resultat incomodava molt més el Barça que el Viktoria, que encara tenia motius per somiar amb el miracle. Les esperances txeques s’han esvaït en el moment que Villa ha marcat el 2-0, després d’una contra que ell mateix havia encetat (min 81). Els darrers instants servirien perquè debutés oficialment Isaac Cuenca.
El conjunt català assegurava així un triomf que li permet seguir encapçalant el grup, juntament amb el Milan, amb set punts